Юридична колізія, що триває близько 30-ти років та починає своє коріння з 60-х років минулого століття.

Дата: 15.08.2023 08:17
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Майже рік тому ми опублікували відкрите звернення до Уманська міська рада щодо ситуації зі встановленням меж, не отримавши жодної реакції на попередні звернення.

Керівництво Паланської громади послідовно продовжує працювати в межах чинного законодавства України з метою вирішення цієї проблеми.

На численні звернення до Уманської міської ради та до депутатського корпусу відповіді так і не отримали.

✅15 лютого 2023 року рішенням депутатів Паланськоі СТГ було надано дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо встановлення меж території Паланської сільської територіальної громади.

✅26 квітня 2023 року виконавчий комітет оприлюднив процедуру закупівлі «Послуги з розробки проєкту землеустрою щодо встановлення меж території Паланської сільської територіальної громади»

✅17 травня 2023 року укладено договір з переможцем КОНСОРЦІУМ «АРХІТЕКТУРА ГЕОДЕЗІЯ ЗЕМЛЕУСТРІЙ»

✅11 липня 2023 КОНСОРЦІУМ «АРХІТЕКТУРА ГЕОДЕЗІЯ ЗЕМЛЕУСТРІЙ» направив лист міському голові Уманської міської ради Ірині Плетньовій, в якому зазначено:

💬«Відповідно до ст.186 ч.3 п.2 Земельного Кодексу України проєкти землеустрою щодо встановлення меж територій територіальних громад погоджуються сільськими, селищними, міськими радами суміжних територіальних громад, надсилаємо схему меж Паланської сільської територіальної громади для розгляду та попереднього погодження. У разі виявлення неточностей, просимо надати роз’яснення та наявні скан-копії затверджених в установленому порядку проєктів формування територій сільських рад, що входять до складу Уманської міської територіальної громади».

✅2 серпня 2023 року Паланська сільська рада за пропозицією розробника організувала зустріч із представниками відповідних структур Уманської міської ради щодо попереднього погодження меж територій громад та врахування спільних інтересів.

В цілому, питання стосується спірних територій та територій Паланської громади, які Умань бачить як свої окремі мікрорайони. Вони ніколи юридично і фактично такими не були.

Отже, нарешті є можливість вирішити юридичний конфлікт довжиною в 30 років, заручниками якого залишаються жителі та підприємці громади. Зі свого боку Паланська СТГ відкрита до конструктивного діалогу

на принципах рівності, із врахуванням спільних інтересів та інтересів громадян обох громад.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь