Відбувся  семінар-практикум  для вчителів історії та правознавства закладів загальної середньої освіти Паланської СТГ

Дата: 18.05.2023 10:32
Кількість переглядів: 163

               Фото без опису16 травня  2023 року на базі Уманського педагогічного університету імені Павла Тичини  відбувся  семінар-практикум  для вчителів історії та правознавства закладів загальної середньої освіти Паланської СТГ  за темою «Актуальні проблеми викладання  історії та правознавства у закладах загальної середньої освіти», організаторами якого стали відділ освіти, культури, молоді та спорту Паланської сільської ради та деканат історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини.

       Зі вступним словом до учасників семінару звернулися декан історичного факультету Священко З.В. та  методист відділу освіти, культури, молоді та спорту Байда І.Ф., яка ознайомила учасників семінару з планом роботи.

       У семінарі взяли участь  викладачі УДПУ імені П.Тичини: Опацький І.Ю., кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України, Возна З.О., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та методик навчання, Куценко С.Ю., кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та методик навчання, Горохівський П.І., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та методик навчання, Гордієнко В. В., доцент кафедри всесвітньої історії та методик навчання, вчителі історії та правознавства ЗЗСО Паланської СТГ.

     Під час семінару були обговорені такі питання:

  1. Підготовка до ЗНО/НМТ з історії України: ресурси, лайфхаки, проблемні питання;
  2. Формування  м'яких навичок в учнів засобами змісту курсу «Громадянська освіта»;
  3. Використання Інтернет-сервісів та різного програмного забезпечення для проведення оцінювання достовірності відео- та фотоматеріалів із мережі Інтернет;
  4. Концепція "русского міра" і формування в учнівства чіткої понятійної системи.

Учасники семінару обговорили актуальні проблеми, мали змогу поставити питання, обмінятися думками, отримати практичні поради. Кожен отримав  ідеї для власного досвіду та дійшли висновку: сучасна школа повинна поглибити роботу з підготовки учнів до самостійного життя, формування демократичних засад у їхній громадянській діяльності.

Наприкінці семінару, через оголошену повітряну тривогу усі присутні перемістилися в укриття і  там продовжили працювати.

        Відділ освіти, культури, молоді та спорту Паланської сільської ради висловлює подяку історичному факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за допомогу в організації та проведенні заходу. Сподіваємося на плідну співпрацю.

 

        

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь