Пошук

#МістаГероїв: до річниці звільнення півночі України розповідають історії відважних українців

Дата: 22.03.2023 12:28
Кількість переглядів: 105

Понад 1000 населених пунктів звільнили впродовж місяця, від початку березня 2022 року, від окупантів. До річниці боїв за північ в Україні розповідають про тих, хто рятував, захищав та відбудовує #МістаГероїв.

Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року показало не лише нашому народу, але й усім в світі, що Україна може перемогти у цій війні. Ми побачили самі, що ми можемо.

Світ побачив, що Росія значно слабше, ніж про неї думали. На півночі України була знищена давня світова ілюзія про Росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта.

Мільйони людей – кожен і кожна так, як могли – показали окупанту, що Україна не покориться ворогу. В містах та селах дорослі і діти допомагали облаштовувати блокпости, плести маскувальні сітки та готували їжу для наших Сил оборони, допомагали Силам безпеки.

Ми бачили, як і голіруч українці намагались зупинити техніку ворога.

Мільйони таких прикладів опору забезпечили те, що українці у єдності вистояли і почали звільняли нашу землю. Кожен цивільний поруч з нашими військовими, прикордонниками, та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів.

Кампанія #МістаГероїв має на меті знайти й показати раніше невідомі історії опору, оборони, захисту, партизанщини або волонтерства, виявити нових народних героїв, яких має знати вся країна.

Звільнення півночі та стійкість України загалом були забезпечені зокрема завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу, тощо.

І ці історії має знати кожен!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь