Людям з інвалідністю під час дії воєнного стану не потрібно повторно проходити медико-соціальну експертизу, щоб продовжити довідку про інвалідність.

Дата: 02.08.2022 10:19
Кількість переглядів: 139

Фото без описуЯкщо термін інвалідності закінчився під час дії воєнного стану, інвалідність продовжується автоматично без перекомісії до кінця дії воєнного стану та 6 місяців після його припинення/скасування.

Ці положення регламентуються постановою КМУ від 30.03.2022 № 390 https://bit.ly/3arwRw9

На весь термін дії воєнного стану на території України і 6 місяців після його припинення/скасування продовжено строк дії інвалідності, відсотків втрати працездатності та індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю.

Також спрощено процедуру встановлення інвалідності. Під час війни інвалідність можна встановити заочно та незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування особи.

Відповідно до постанови КМУ від 08.03.2022 № 225 https://bit.ly/3blkamU

За неможливості людини прибути до місця проведення МСЕК, комісія може прийняти рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії.

?МОЗ нагадує, що лікарі, які оформляють направлення на МСЕК, не мають законних підстав вимагати від пацієнта – внутрішньо переміщеної особи укладання декларації.

Також вони не мають права вимагати, щоб пацієнти прийшли на повторний огляд для підтвердження інвалідності під час воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь