Як у навчальних закладах вдалося змінити багаторічне меню і чи смачно дітям?

Дата: 31.01.2022 17:21
Кількість переглядів: 341

Фото без описуРизото, паелья, фалафель — з нового року Паланська громада оновила перелік страв в усіх дитячих садочках. Харчування тепер здорове, а відходів на кухнях поменшало. Як у навчальних закладах вдалося змінити багаторічне меню і чи смачно дітям?

 «З 1 січня 2021 року усі заклади освіти здійснюють своє харчування за новими нормамим. Збільшилось споживання овочів, фруктів, м'яса, риби. Натомість зменшили споживання солі та цукру. Хліб замінили на цільнозерновий. Також на харчоблок за кошти Паланської громади було придбано блендер, електронні ваги, посуд та термометр у духову піч», — коментує Людмила Кучеренко, завідувачка ЗДО "Яблунька".

День у день медичний працівник закладу за півгодини до видачі їжі знімає пробу кожної зі страв. Тому актуальним є питання суворого дотримання вимог чинного законодавства під час відбирання і зберігання добових проб страв дитячого харчування.

Депутати Паланської громади зважено підійшли до питання оплати харчування у ЗДО. Відтепер батьки сплачують лише 30% від вартості, решту — бюджет громади. А також звільнено від сплати пільгові категорії. Багатодітні родити сплачують 50% від обов'язкової суми. Тобто, харчування дітей віком від 1-4 років пільгових категорій становить 7.50 грн, від 4-6 років — лише 9 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь